Systeemplafond

Laat uw verlaagde plafond plaatsen door Interplafo

Systeemplafond

Wat is nou eigenlijk een systeemplafond, en waar wordt het nou voor toegepast. Een systeemplafond is een verlaagdplafond waarbij door middel van plafondplaten, plafondprofielen en ophangers wordt ook wel snelhangers genoemd een “tweede plafond” wordt gecreëerd. Hierdoor ontstaat er een vrije ruimte tussen de bovenliggende vloer, of dak. Deze ruimte kan dan worden gebruikt voor het aanleggen van verschillende leidingen zoals elektriciteit, verwarming/ventilatie en riolering. Tevens wordt het vaak toegepast voor akoestische redenen.

Voordelen van een systeemplafond

De voordelen van een systeemplafond is dat je de eigenschappen van een ruimte of gebouw kan verbeteren op het gebied van de ruimtelijke akoestiek, brandbeheersing, hygiëne en het uitzicht nemen van alle faciliteiten die aangebracht zijn zoals elektrische voorzieningen, verwarming/ventilatie etc. Daarnaast is de uitwisselbaarheid van een systeemplafond een groot voordeel bij eventuele montage van diverse verlichtingen of beschadigingen

Plafondplaten

Plafondtegels zijn verkrijgbaar in hardmineraal of zachtminiraal. De keuze hangt van uw akoestische wensen af. De plafondtegels worden geproduceerd in diverse afmetingen en kantafwerkingen. Namelijk als inlegpanelen, doorzakpanelen of verdekte plafondpanelen. Ook zijn er systeemplafondtegels te verkrijgen van gips, van hout of van metaal. Daarnaast kan er gekozen worden uit talloze kleuren en structuren, hierbij zal Interplafo adviseren wat bij u van toepassing zou kunnen zijn.

Plafondsystemen

Interplafo werkt met verschillende soorten systemen, dit is afhankelijk van het gekozen plafondpaneel. Denk hierbij aan de afmeting van de tegel, of het een inlegpaneel, doorzakpaneel is wat u gekozen heb. Ook hierin zijn er verschillende kleuren mogelijk. Heeft u een vochtige ruimte zoals bijvoorbeeld een zwembad, welness-centra of doucheruimte dan leveren wij ook corrosiewerende profielen.

Wolkenplafond

Met een wolkenplafond kan je daglicht en leuke designs creëren voor een ideale sfeeromgeving van uw ruimte. Wat een positieve invloed heeft op zowel de mentale en fysieke gezondheid. Voldoende licht is essentieel voor onze stemming, concentratie en functioneren. Wilt u ook een gezonde en prettige werkomgeving laat u dan informeren over de mogelijkheden van een wolkenplafond bij Interplafo.

Bij Interplafo kunt u ook terecht voor

  • Verlichting
  • Gipsplafonds 
  • Lamellenplafonds

De prijzen van een systeemplafond

De prijzen van onze systeemplafonds zijn sterk afhankelijk van uw wensen wat zich vertaald in de afmeting, structuur , geluid of brandwerende eigenschappen van het systeemplafond. Interplafo biedt voor elke situatie en budget een passende oplossing, door de vele mogelijkheden geven wij u graag advies. U kunt hier contact met ons opnemen door het formulier in te vullen of ons telefonisch te benaderen, wij helpen u dan graag verder met uw wensen en zullen aan de hand daarvan een vrijblijvende offerte uitbrengen.